De juiste mestslang kiezen, hier moet u op letten

Als het om mestslangen gaat, zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden om de slang te kiezen die het best bij uw behoeften past. In dit artikel nemen we de belangrijkste punten met u door zodat u een geschikte mestslang kan kiezen.

De diameter van de slang

Het eerste waar u rekening mee moet houden, is de diameter van de mestslang. Een grotere diameter betekent dat er meer mest in één keer kan worden getransporteerd, wat handig is als u veel dieren hebt of op een groot bedrijf werkt. Bedenk echter wel dat een grotere diameter ook een zwaardere slang betekent, die moeilijk te hanteren kan zijn.

De lengte van de slang

Een ander belangrijk punt is de lengte van de slang. Als het gaat om een groot veld, heeft u een langere slang nodig, zodat u overal bij kunt. Aan de andere kant is een kortere slang gemakkelijker te dragen en op te bergen. Als u niet zeker weet hoe lang uw slang moet zijn, is het meestal beter om het zekere voor het onzekere te nemen en een te lange mestslang aan te schaffen in plaats van een te korte. Op die manier hoeft u niet bang te zijn dat u geen bereik meer hebt.

Het materiaal van de slang

Het derde punt waar u rekening mee moet houden is het materiaal van de slang. Slangen worden meestal gemaakt van PVC of rubber. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is belangrijk dat u het materiaal kiest dat het beste bij uw behoeften past. PVC-slangen zijn meestal goedkoper dan rubberslangen, maar ze kunnen ook sneller barsten of lekken. Rubberslangen daarentegen zijn duurzamer en lekken minder snel, maar ze kunnen wel duurder zijn. Uiteindelijk hangt de keuze van het type slang af van uw budget en uw specifieke behoeften.

De prijs

Ten slotte moet u rekening houden met de prijs van de slang. Mestslangen zijn er in verschillende prijsklassen, dus het is belangrijk om er een te kiezen die binnen uw budget past. Het is echter ook belangrijk in gedachten te houden dat de prijs niet altijd een indicatie is van de kwaliteit. Doe daarom wat onderzoek om een slang te vinden die zowel betaalbaar als van hoge kwaliteit is.

Houd deze punten in gedachten en u zult in staat zijn een geschikte mestslang voor uw behoeften te kiezen!

Andere berichten uit deze categorie

Werken in het buitenland? Gebruik deze 6 tips voor een succesvolle buitenlandse werkervaring! 

Lees dit artikel